• 1
  • 2
  • 3
11 22 33
Soorten stucwerk    
 

Sierpleisters
Wilt u een warme en gezellige sfeer in huis met een muurafwerking die sterk, krasbestendig en bovendien goed schoon te maken is? Dan kiest u voor sierpleister. Sierpleister is een muurafwerking die bestaat uit kunsthars vermengd met granietkorrels. Het is zo hard dat het vrijwel niet beschadigt, ideaal voor gezinnen met kinderen. Mijn-stucadoor kan op iedere vlakke en draagkrachtige ondergrond sierpleister voor u aanbrengen, zowel binnen als buiten. Wilt u advies over de juiste keuze in sierpleister, kleur en korreldikte? Mijn-stucadoor komt graag vrijblijvend bij u langs om samen met u te kijken wat bij u en uw project past.

Er zijn verschillende soorten sierpleisters, zoals Spachtelputz. Daarnaast kunnen sierpleisters verschillende korreldiktes hebben. De standaardkleur van sierpleister is wit, maar elke andere denkbare kleur is in overleg ook mogelijk. Mijn-stucadoor volgt de ontwikkelingen op het gebied van sierpleisters op de voet en kan u daarom ook van dienst zijn met Schuurspachtel. Dit product is net zo krasbestendig als Spachtelputz, maar heeft een heel andere uitstraling. Het verschil is de korreldikte, waardoor Spachtelputz een prachtig, glad resultaat geeft.

Sierlijstwerk
Wilt u een stijlvolle uitstraling van uw wand of plafond? Dan kiest u voor sierlijstwerk. Mijn-stucadoor kan u van dienst zijn met een groot assortiment aan lijsten en ornamenten. Van klassiek tot heel strak en modern. Sierlijsten of ornamenten zijn sfeerbrengers die uw huis nét dat beetje extra geven, of u nu een oud (heren)huis hebt of een nieuwbouwhuis. Met sierlijstwerk creëert u een andere ruimtelijke indruk van uw huis. Het is wel belangrijk dat de ondergrond vlak is; sierlijstwerk komt het beste tot zijn recht op een mooie gladgepleisterde muur of plafond.

Mijn-stucadoor kan u helpen met de keuze voor uw lijst of ornament. U kunt bijvoorbeeld een keuze maken uit boeken waar een groot assortiment aan sierlijsten/ornamenten te vinden is. Of u kunt natuurlijk kiezen voor de traditionele manier. De lijsten worden dan op ‘traditionele wijze getrokken’, zoals dit in vaktermen wordt genoemd. Dit wil zeggen dat Mijn-stucadoor de lijsten op de werkplek maakt. Ook kunnen de lijsten rechtstreeks door middel van een mal op het plafond of de muur worden aangebracht. Na het drogen moet sierlijstwerk nog wel gesausd worden, zo gaat het naadloos in elkaar over en zijn aansluitingen en verstekken niet  meer zichtbaar. U krijgt dan een mooi egaal geheel met uw plafond of muur.

" TIP! Sierpleister is makkelijk schoon te maken met een sopje en een harde borstel. Daarna roogdeppen met een schone gladde doek "

Pleisterwerk
Wilt u spiegelgladde wanden die uw interieur er stijlvol uit laten zien? Dan kunt u kiezen voor pleisterwerk. Deze vorm van afwerking kan eigenlijk overal in huis worden toegepast als er een geschikte ondergrond is. Hebt u oude muren die u weer van een nieuw jasje wilt voorzien door ze te behangen? Mijn-stucadoor kan een pleisterlaag aanbrengen om uw muur weer behangklaar te maken.

Pleisterwerk is van zichzelf vlekkerig, daarom moet u gepleisterde wanden na het drogen sausen met een goede latexverf in de gewenste kleur. Zo krijgt u een strakke en egale afwerking. Als pleisterwerk gesausd is, heeft het een waterafstotende werking en is het daardoor ook beter bestand tegen een stootje.

Spackspuiten
Als u een snelle, voordelige en mooie manier wilt om uw muur of plafond af te werken dan kiest u voor spackspuiten. Spack is een pasta die kunsthars en kalk bevat, deze pasta wordt door een spackmachine aangebracht op vlakke wanden en plafonds. Spack wordt in twee lagen aangebracht, de eerste laag noemen we de meslaag en de tweede laag de afkorrellaag. Het resultaat ziet er ongeveer hetzelfde uit als bij een gestucte muur. Spackspuitwerk heeft echter niet dezelfde eigenschappen als sierpleisters. Het kan namelijk makkelijk beschadigen, waardoor spackspuitwerk minder geschikt is voor gezinnen met kinderen en/of dieren.


Schuurwerk
Wilt u een afwerking voor uw plafond die een klassieke, levendige sfeer geeft in uw huis? Dan kiest u voor schuurwerk. Schuurwerk heeft een licht korrelige structuur en wordt afgewerkt met een schuurspons. Door middel van slagen brengt Mijn-stucadoor vlammen aan. Hierdoor ontstaat ‘een plafond met wolkjes’, dat een warme sfeer geeft aan uw interieur. Bovendien zorgt schuurwerk voor een goede vochtregulering. Door de lichtinval ziet uw plafond er steeds weer anders uit. Schuurwerk is geschikt voor plafonds waar een goede ondergrond aanwezig is.

Schuurwerk is eigenlijk alleen geschikt voor plafonds. Het zou wel op wanden aangebracht kunnen worden, maar dit brengt een aantal nadelen met zich mee. Schuurwerk is namelijk erg gevoelig voor beschadigingen en vuil. Het is haast niet schoon te maken en het kan bij beschadigingen niet goed gerepareerd worden. U kunt schuurwerk sausen, maar dan verliest het wel zijn karakteristieke vlammen. Een zeer goed en mooi alternatief hiervoor is schuurspachtel. U heeft dan hetzelfde effect als bij schuurwerk, maar dan ook in de kleur die u wilt.  

" TIP! Als u gebruik maakt van een NOA-vakman dan krijgt u garantie op de geleverde diensten "

Beton ciré
Bent u ook fan van de betonlook voor badkamers, keukens, vloeren, meubels en open haarden? Dan is beton ciré wellicht iets voor u. Deze betonstuc kan aangebracht worden op flexibele of harde ondergronden. Door het gebruik van beton ciré krijgt u een stoere, strakke betonuitstraling. Deze manier van afwerking is zeer sterk en watervast en daarom met name geschikt voor natte ruimtes.
 

Buitenstucwerk
Heeft u een oud huis en vindt u de gevel niet meer mooi? Laat de oude stuclaag buiten los of zijn er scheuren? Hebt u een nieuw stuk bij uw huis laten aanbouwen? Mijn-stucadoor kan u ook helpen met het stuken van de buitenkant van uw woning. Naast dat het er buiten mooier uitziet, hebben gestucte buitenmuren ook een vochtafwerende werking.

Voor buiten kunt u kiezen uit verschillende buitensierpleisters. Mijn-stucadoor kan u adviseren bij het maken van uw keuze. Een gladde afwerking voor buiten raakt steeds meer in trek; ook voor gevels worden steeds vaker gladde pleisters gekozen. In plaats van pleisters kunt u ook kiezen voor afwerking met een op cement gebaseerde mortel. Deze heeft een licht korrelige structuur en wordt met een schuurspons afgewerkt door het maken van ronddraaiende bewegingen. Het is te vergelijken met schuurwerk. De kleur is na het drogen lichtgrijs. Als de gevel gesausd moet worden, is het belangrijk dat dit gebeurt met een goede latexverf. Zo blijft de stuclaag ademen en ontstaan er geen vochtproblemen.