• 1
  • 2
  • 3
11 22 33
FAQ (veel gestelde vragen)    
 
Op deze pagina kunt u het antwoord vinden op vragen die veel voorkomen bij onze klanten. Deze pagina wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe, veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem contact op met Mijn-stucadoor, wij helpen u graag verder.

Waarom hoor ik verhalen dat een nieuwbouwwoning niet kan worden afgewerkt omdat alles zal gaan scheuren?
Dat komt doordat er niet voldoende wordt voorbereid en foutief wordt gestookt. Op alle scheurgevoelige plaatsen moet gaasband worden aangebracht. Voordat u gaat stoken, moet u op het volgende letten: Afhankelijk van het seizoen start u met verwarming na onze afwerkwerkzaamheden met 18 graden en normaal ventileren. Vervolgens verhoogt u om de dag de temperatuur met een graad tot maximaal 23 graden. Het is belangrijk dat u direct na onze werkzaamheden eerst een paar uur stookt op 20 graden en dat u daarna overgaat op de manier die hierboven is vermeld. Het snelle eerste drogen is belangrijk, omdat ondergronden die lang nat blijven, kunnen verkleuren met alle gevolgen van dien.

Kan een betonplafond met V-naden worden gestuct of van schuurwerk of glad stucwerk worden voorzien?
Ja, dat kan als het glad pleisterwerk en/of de V-naden om de 1.25 of 2.50 meter liggen. Plafond V-naden die om de 1.25 meter liggen (kanaalplaatvloeren) kunnen eigenlijk niet met schuurwerk worden afgewerkt. De kans op scheurvorming is dan circa 5 %. Schuurwerk kan niet plaatselijk worden hersteld, dus deze afwerking is op kanaalplaten niet aan te bevelen. Glad pleisterwerk en dan sausen kan wel, omdat dit in geval van nood makkelijk kan worden hersteld in vergelijking met schuurwerk. De breedplaatelementen kunnen wel van schuurwerk worden voorzien ook al blijft hier toch nog een risico van circa 1 a 2% op scheuren bestaan.


" TIP! Wist u dat zonder tussenkomst van derden het stucwerk altijd goedkoper is? Daarnaast betaalt u maar 6 procent BTW "

Welke gipsplaten moet ik op een bestaand of nieuw plafond aanbrengen dat gestuct moet worden?
Het beste is om hier stucplaatjes voor te gebruiken (40 x 200 cm). Deze platen moeten in het verband (als metselwerk) worden aangebracht en om de 30 cm worden geschroefd. Ook het regel- of rachelwerk moet op circa 30 cm onderling worden aangebracht. Verder is het, ook al hoort u andere verhalen, noodzaak om alle platen zo strak mogelijk tegen elkaar aan te leggen. Het is namelijk niet waar dat er afstand tussen de platen moet zijn. Alle naden worden door ons van gaasband voorzien en op deze wijze is de kans op scheurvorming bijna volledig uitgesloten. Mocht u nieuw regelwerk moeten aanbrengen, dan zou u het beste gebruikt hout kunnen gebruiken of niet te nieuw hout (dit ivm krimpen van het hout).

Mijn betaling aan mijn-stucadoor.nl wil ik graag via  ons depot laten lopen aangezien dit bij ons via de hypotheek geregeld is. Kan dat?
Geen enkel probleem. U kunt vooraf of na afloop van onze werkzaamheden een nota krijgen die u dan gewoon bij de bank kunt indienen voor betaling. De praktijk wijst uit dat een betaling via depot ongeveer 3 tot 7 werkdagen in beslag neemt. Als u zorgt dat deze op tijd wordt afgegeven bij de bank, is dit geen enkel probleem.

Er staan niet altijd vierkante meters vermeld op de offerte. Waarom eigenlijk niet?
Dat doen wij nooit om discussies achteraf te vermijden. Het gebeurt steeds meer dat bedrijven de vierkante meters vermelden. Achteraf blijkt het dan vaak om meer vierkante meters te gaan dan daadwerkelijk het geval is en moet u alsnog meer betalen. Bij Mijn-stucadoor zijn de prijzen vast, inclusief voorrijkosten, alle arbeid en materialen. Dat betekent dat de verantwoordelijkheid bij Mijn-stucadoor ligt als er een fout wordt gemaakt. U weet daardoor bij Mijn-stucadoor altijd waar u aan toe bent.

Hoe is het mogelijk dat er verschil zit tussen een aantal offertes die ik heb aangevraagd. Soms zijn de verschillen zo bizar dat het voor mij bijna niet mogelijk is een keuze te maken?
Allereerst zijn er steeds meer bedrijven die bijvoorbeeld niet of geen voorbereidingen treffen zoals gaasband aanbrengen op scheurgevoelige plaatsen, ondergronden zoals beton niet pleisteren om geschikt te maken voor sierpleister, niet voorlijmen en direct over elke ondergrond de afwerking aanbrengen. Veel bedrijven doen zich voor als vakman maar bezitten geen vakdiploma’s. Via de KvK kunt u dit controleren. Verder wordt er met drukte door veel bedrijven ‘met de kam geoffreerd’, omdat ze toch voldoende werk hebben. Tot slot blijkt dat veel bedrijven onverzekerd zijn bij schade en niet aangesloten zijn bij brancheorganisaties. Die kunnen u dan niet bijstaan met geschillen over kwaliteit en/of uitvoering (consumenten-geschillencommissie). Op deze manier ontstaan prijsverschilllen die dan tot denken geven.

Waarom is het toch zo moeilijk om een kleur uit te kiezen?
Dit is inderdaad erg lastig. Op basis van een klein staaltje is het moeilijk om een inschatting te maken van hoe de grote oppervlakte er uiteindelijk uit komt te zien. Laat u daarom adviseren in showrooms waar ik mijn materiaal koop.

Jullie zijn klaar met onze afwerking, maar nu zie ik allemaal vlekken, dunne lagen en tekortkomingen. Hoe kan dat?
Dat klopt. Onze afwerkingen moeten altijd eerst drogen voordat de juiste structuur, kleur en afwerking te zien is. Het is belangrijk dat u de eerste uren goed ventileert, het liefst met tocht. Daarna kunt u gaan stoken tot 18-19 graden en rustig ventileren. In de loop van circa 48 uur moeten alle vlekken weggetrokken zijn en de juiste kleur zichtbaar zijn. Onze werkzaamheden gebeuren volgens voorschrift van onze fabrikant en worden traditioneel uitgevoerd. Toch kan het best eens zijn dat er, bijvoorbeeld in bestaande woningen, niet alles gelijkmatig kleurt of droogt. Neemt u dan gewoon contact met Mijn-stucadoor. Wij zorgen dan dat de problemen, uiteraard kosteloos, worden opgelost.

" TIP! Sierpleister is makkelijk schoon te maken met een sopje en een harde borstel. Daarna roogdeppen met een schone gladde doek "

Welke volgorde moet ik hanteren voor de afwerking van mijn woning?
Dit is een lastige vraag. Bij stucwerk van wanden en plafonds dat daarna door ons gesaust moet worden is (bij een stenen vloerafwerking) de volgende volgorde de meest ideale. Als eerste het stukwerk door Mijn-stucadoor laten uitvoeren. Daarna de vloer erin, keuken plaatsen en daarna kan het sauswerk worden uitgevoerd. Bij afwerkingen zoals spachtelputz, granol, barokpleister of een willekeurige soort spuitwerk moet ook altijd eerst de vloer erin. Dit ivm spatten bij bijvoorbeeld het inwassen van de voegen. Vloerbedekking en alle soorten hout moet u altijd na onze werkzaamheden laten aanbrengen.